Uiga tutusa o le tufatufaina atu o malosiaga i fale gaosi oloa

I lenei laʻasaga, o le faʻaogaina o le eletise ma le faʻaogaina o le eletise ma le tufatufaina atu i totonu o le pisinisi petrochemical e masani ona faʻaaogaina le mana AC o le UPS power supply system.A maeʻa le tele o lala e faʻatonutonuina ma faʻatautaia e vaʻavaʻa eletise maualalo, latou te gaosia le 24V DC ma le 110V AC e ala i AC / DC converters poʻo transformers ma isi meafaigaluega e tuʻuina atu ai uta eletise mo panels tutusa.

img

O le laupapa (pusa) faʻapipiʻi i totonu o fale gaosi oloa e tatau ona faʻapipiʻi i totonu o fale ma tulaga lelei o le siosiomaga.Afai e manaʻomia le faʻapipiʻiina i fafo, e tatau ona aloese mai nofoaga o loʻo i ai ni siosiomaga faigata, ma e tatau ona filifilia pusa (pusa) e fetaui mo tulaga faʻalenatura o le nofoaga faʻapipiʻi.
Ona o manaʻoga o le gaosiga, o loʻo i ai le tele o pamu pamu i totonu o le pisinisi petrochemical, ma o le tele o pamu pamu ua faʻapipiʻiina i mea amata vaivai.O le fa'aogaina o mea fa'amalo vaivai e fa'atuputeleina atili ai le pa'u o lo'o i ai i le taimi nei o le tufatufaina atu o le eletise i totonu o le fale gaosi oloa.I le taimi nei, o le tele o tagata amata vaivai e faʻaaogaina le 6 faʻasaʻo faʻamalo tasi e faʻaliliu ai le AC i le DC, ma o le mea e maua mai ai e masani lava o le 5th, 7th ma le 11th harmonics.O le afaina o harmonics i le petrochemical system software o loʻo faʻaalia faapitoa i le afaina i le inisinia eletise ma le sese o le fua saʻo.O su'esu'ega fa'asaienisi o lo'o fa'aalia ai o le a fa'atupuina le gau fa'aopoopo i transformers, e ono o'o atu ai i le vevela tele, fa'atelevaveina le matua o mea fa'amama ma ta'ita'ia ai le fa'aleagaina.O le i ai o le pulupulu o loʻo i ai nei o le a faʻateleina ai le malosi faʻaalia ma e iai se aʻafiaga leaga tele i le lelei o le transformer.I le taimi lava e tasi, o harmonics tuusaʻo e iai se aʻafiaga leaga i luga o capacitors, vaʻavaʻavaʻavaʻa, ma mea faʻapipiʻi puipuiga i totonu o le eletise.Mo le tele o meafaifaʻaili suʻega, o le aʻa moni o lona uiga sikuea e le mafai ona fuaina, ae mafai ona fuaina le tau averesi, ona faʻateleina lea o le galu faʻataʻitaʻi i le faʻailoga lelei e maua ai le tau faitau.Pe a ogaoga le harmonics, o ia faitauga o le a i ai ni suiga tetele, e iu ai i le fuaina o mea.

Faʻafitauli e te ono feagai?
1. Amata fa'afitauli o va'a eseese ma pamu
2. O le faʻaliliuga faʻasolosolo e gaosia ai se numera tele o harmonics, lea e aʻafia ai le saogalemu o le faʻaogaina o masini eletise i totonu o le masini.
3. Fa’asalaga fa’aletonu e mafua ona o le maualalo o le eletise (e tusa ai ma le “Power Factor Adjustment Electricity Fee Measures” na faia e le Matagaluega o Punaoa Suavai ma le Malosi Faaeletise a le tatou kamupani ma le Ofisa o Tau o le tatou kamupani).
4. O le gaosiga o le petrochemical o se kamupani e fa'aaogaina le malosi.Ona o suiga i faiga faavae ma tulafono faatonutonu o le faaaogaina o le eletise a le matou kamupani, e ono aafia i le eseesega o tau o le eletise.

O la matou fofo:
1. Fa'apipi'i hy-ituaiga maualuga-voltage reactive mana masini taui otometi i luga o le 6kV, 10kV po o le 35kV itu o le faiga e taui ai le malosiaga reactive faiga, faaleleia itu malosiaga, mamanu fua faatatau reactance lelei, ma vaega otometi pulea le faiga pulse oi ai nei;
2. O le itu maualuga-voltage o le faiga e faʻaaogaina ai se faiga faʻaleleia malosi faʻaleleia malosi e faʻamalosia ai le faʻatupuina o uta i le taimi moni ma faʻamautu le faʻatuatuaina o le mana o le faiga;
3. O loʻo faʻapipiʻiina le faamama galue Hongyan APF i luga o le itu maualalo-voltage 0.4kV e pulea le harmonics faiga, ma o le masini taui saogalemu static o loʻo faʻaaogaina e totogi ai le mana faʻafefe o le faiga e faʻaleleia ai le malosiaga.


Taimi meli: Apr-13-2023