Mafua'aga ma lamatiaga o fa'aupuga i totonu o ogaumu vaeluagalemu

O le ogaumu vaeluagalemu ole a fa'atupuina se numera tele o harmonics a'o fa'aoga.O le harmonics e le gata o le a mafua ai le resonance tutusa i le lotoifale ma le faasologa o le resonance o le mana, ae faʻateleina foi mea o loʻo i totonu o le harmonics ma faʻaumatia ai meafaigaluega taui capacitor ma isi meafaigaluega.E le gata i lea, o le pulupulu o loʻo i ai nei o le a mafua ai foʻi faʻaletonu i masini faʻapipiʻi ma masini otometi, lea e ono mafua ai le fenumiai i le fuaina ma le faʻamaonia o le eletise eletise.
E matuiā tele le fa'aleagaina o le harmonic grid.Mo le pito i fafo o le eletise, o le harmonics o le a mafua ai le faʻalavelave matuia i mea tau fesoʻotaʻiga ma mea faʻaeletoroni, ma o harmonics e matua afaina lava i masini ogaumu vaeluagalemu.O le mea lea, o le faʻaleleia atili o le malosi o le ogaumu faʻasolosolo vaeluaga ua avea ma vaega taua o le tali.
O le ogaumu vaeluagalemu o se avega fa'ainisinia fa'ainisinia tu'ufa'atasi, lea o le a fa'atupuina ai se numera tele o fa'aupuga maualuga i le taimi o galuega, e ta'ua fo'i o le ogaumu ogaumu vaeluagalemu.O lona mamafa tutusa e masani lava 5, 7, 11 ma le 13 taimi.O le i ai o se numera tele o fa'aupuga maualuga o le a matua lamatia ai le saogalemu ma le sologa lelei o le fa'ainisinia o le eletise ma mea faigaluega taui o le ala lava lea e tasi.O le ono-vaega transformer e mafai ona faʻamalo le lima ma le fitu harmonics faʻatupuina e le ogaumu vaeluagalemu, ae afai e leai se mea e taofiofia tutusa, o le a faʻalauteleina e le faiga le harmonics, e aʻafia ai le faʻagaioiga mautu o le transformer, ma e oʻo lava ina mafua ai le vevela o le transformer. ma le faaleagaina.
O le mea lea, pe a totogi mo le faʻaogaina o le ogaumu faʻapipiʻi taimi, e tatau ona gauai atu i le faʻaumatiaina o harmonics, ina ia puipuia ai meafaigaluega taui mai le faʻalauteleina o le maualuga o le harmonics.Pe a tele le gafatia o le uta vaeluagalemu, e faigofie ona mafua ai faʻalavelave faʻafuaseʻi i le pito maualuga o le eletise o le substation ma le faʻalavelave faʻatasi o pisinisi i luga o le laina.A'o suia le uta, o le averesi o le eletise o le ogaumu lautele e le mafai ona ausia tulaga masani a le matou kamupani, ma o le a faʻasalaina i masina uma.
Malamalama i lamatiaga o ogaumu maualuga i le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina, pe faʻapefea ona faʻamautinoa le faʻaogaina masani ma le ola tautua o meafaigaluega, ma faʻaleleia le lelei.

Muamua, Fa'amatalaga pu'upu'u o le puipuiga o le si'osi'omaga ma le fa'asaoina o le malosi o fa'asologa fa'atasi ma fa'asologa fa'asolosolo va'ava'ava'a fa'aoso fa'aulu fa'aulu eletise eletise:

1. Pe a faʻatusatusa i le faʻasologa poʻo le faʻasologa tutusa, o le taimi nei o le faʻasologa o uta e faʻaititia mai le 10 taimi i le 12 taimi.E mafai ona faʻasaoina le 3% o le faʻaaogaina o le eletise.
2. E le manaʻomia e le faʻasologa faʻasologa o se masini faamama tele, e mafai ona faʻasaoina le 1% o le faʻaaogaina o le eletise.
3. O le ogaumu faʻafefeteina taʻitasi e tutoʻatasi faʻamalosia e se vaega o inverters, ma e leai se manaʻoga e faʻapipiʻi se kilia ogaumu maualuga i le taimi nei mo le fesuiaʻiina, ma faʻasaoina ai le 1% o le faʻaaogaina o le eletise.
4. Mo le faasologa inverter power supply, e leai se vaega concave mana i le galue malosi curve uiga, o lona uiga, o se vaega o le leiloa o le mana, o lea e matua faaitiitia ai le taimi liusuavai, ua faaleleia le gaosiga, ua faasaoina le mana, ma o le puipuiga o le siosiomaga ma le faasaoina o le malosi e 7%.

Lona lua, o le fa'atupuina ma le fa'aleagaina o ogaumu fa'alava vavalo fa'atasi:

1. Fa'ata'amiloga va'ava'ava'a va'ava'a fa'alava fa'aaumu eletise tu'uina atu faiga o le fa'apogai pito sili ona lelei i totonu o le eletise.I le tulaga lautele, o le ogaumu eletise 6-pulse intermediate frequency e masani ona maua ai le 6 ma le 7 uiga tutusa, ae o le 12-pulse inverter e tele lava ina maua ai le 5, 11 ma le 13 uiga tutusa.E masani lava, 6 pulus e faʻaaogaina mo iunite faʻaliliu laiti ma 12 pulus e faʻaaogaina mo iunite faʻaliliu tetele.O le itu maualuga-voltage o le ogaumu e lua transformers faʻaaogaina vaega-siitia faiga e pei ole extended delta po o zigzag sootaga, ma faaaoga lona lua itu-lua-itu fetu-angle fesoʻotaʻiga e fausia ai le 24-pulse vaeluaga o le eletise e faaitiitia ai le aafiaga o harmonics i luga. le laina eletise.
2. O le ogaumu induction medium frequency o le a maua ai le tele o harmonics i le taimi o le faʻaaogaina, lea o le a mafua ai le afaina tele o le harmonic i le laina eletise.Harmonics faʻaitiitia le faʻasalalau ma le faʻaogaina o le eletise eletise, faʻavevesi masini eletise, mafua ai le vibration ma le pisapisao, faʻapipiʻi le mea faʻapipiʻi, faʻapuʻupuʻu le ola tautua, ma mafua ai ona le manuia pe mu.Harmonics o le a mafua ai le faʻatupuina o faʻasologa faʻapitonuʻu poʻo le tutusa o le resonance i totonu o le eletise, lea o le a faʻateleina ai le faʻamalieina o mea ma mafua ai ona mu mea faigaluega taui capacitor ma isi masini.
A le mafai ona fa'aogaina le taui o le eletise, o le a tula'i mai se fa'asalaga o le eletise, ma fa'atupu ai le si'itia o pili o le eletise.E mafai fo'i ona fa'aletonu i masini e puipuia ai le ta'avale ma masini otometi, e ono tula'i mai ai le fenumia'i i le fuaina ma le fa'amaonia o le malosi eletise.Mo le pito i fafo o le faʻaogaina o le eletise, o le pulupulu o loʻo i ai nei o le ai ai se aafiaga ogaoga i mea tau fesoʻotaʻiga ma mea faʻaeletoroni, o lea o le faʻaleleia atili o le mana o le ogaumu faʻasolosolo faʻasolosolo ua avea ma faʻamuamua.


Taimi meli: Apr-12-2023